Tomāti ar ķiplokiem un medu
Katra saimniece kaut reizi ir konservējusi dārzeņus un protams šajā procesā izmanto etiķi. Taču etiķis atņem dārzeņiem dabīgo garšu.
Savukārt šajā receptē iztiksim bez etiķa, jo šādi saglabāsies
tomātu dabīgā garša. Pagatavošanas laiks ir 60
minūtes.
Tomātus nomazgāt. Ķiplokus notīrīt, sagriezt daiviņas uz pusēm.
Tomātus sakārtot tīrās burkās, pievienojot lauru lapu, mārrutku
lapu, sagrieztus ķiplokus, upeņu lapas un diļļu kātus.
Burkas piepildīt līdz malām ar verdošu ūdeni. Pēc 5 min. ūdeni
noliet katlā. Pievienot sāli, medu, garšvielas un uzvārīt. Ar
karstu marinādi pārliet tomātus un pēc 5 min. noliet. Marinādi
vēlreiz uzvārīt un pārliet tomātus tā, lai pāriet pāri burkas
malām. Uzreiz aivākot, apgriezt burkas otrādi, ietīt segā un atstāt
atdzist.