Aliču čatnijs ar ķiplokiem un papriku

Šis čatnijs labi garšos kopā ar gaļas un rīsu ēdieniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas

  • 1 kg aliču
  • ķiploka galviņa
  • ½ paprikas
  • 75 g sakapātu pētersīļu
  • 50 g sakapātas kinzas
  • 50 g cukura
  • 150 ml ūdens
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • čili pipars
  • 1,5-2 tējkarotes sāls


Pagatavošana.
Plūmes nomazgā, saber katlā, pārlej ar ūdeni un sutina, līdz mīkstas. Izberž caur sietu un pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu papriku. Ķiplokus un čili, pētersīļu lapiņas un kinzu smalki sakapā. Liek visas sastāvdaļas kopā un sutina uz nelielas uguns 15 minūtes. Sapilda čatniju mazās burciņās, aizvāko un glabā vēsumā. Ja negribas asu, neliek čili piparu.

 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: 

 

Sastāvdaļas