Aliču čatnijs ar ķiplokiem un papriku
Šis čatnijs labi garšos kopā ar gaļas un rīsu ēdieniem.
Sastāvdaļas
- 1 kg aliču
- ķiploka galviņa
- ½ paprikas
- 75 g sakapātu pētersīļu
- 50 g sakapātas kinzas
- 50 g cukura
- 150 ml ūdens
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- čili pipars
- 1,5-2 tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Plūmes nomazgā, saber katlā, pārlej ar ūdeni un sutina, līdz
mīkstas. Izberž caur sietu un pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu
papriku. Ķiplokus un čili, pētersīļu lapiņas un kinzu smalki
sakapā. Liek visas sastāvdaļas kopā un sutina uz nelielas uguns 15
minūtes. Sapilda čatniju mazās burciņās, aizvāko un glabā vēsumā.
Ja negribas asu, neliek čili piparu.