Marinēti tomāti ar aličām. Interesanta receptīte
Aličas tomātiem dod patīkamu garšas akcentu.
Sastāvdaļas
- 900 g neliela izmēra tomātu
- 150 g aliču
- 3 diļļu ziedi
- 2 lauru lapas
- 2 ķiploka daiviņas
- 10 melnie piparu graudi
- 4 ēdamkarotes etiķa
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1,5 tējkarote sāls
- 1 l ūdens
Pagatavošana.
Tīrās burkās sapilda nomazgātus tomātus un aličas. Pa vidu saliek
diļļu ziedus, melnos piparus, ķiploka daiviņas un lauru lapas.
Pagatavo marinādi: uzvāra ūdeni, izšķīdina sāli un cukuru, pievieno
etiķi. Pārlej tomātiem un pasterizē + 80 grādu temperatūrā 15
minūtes (litra burkas). Pēc tam aizvalcē vāciņus, noliek ar vākiem
un leju, sasedz un ļauj pa nakti atdzist. No rīta novieto
vēsumā.