Ceriņu sīrups
Kad ārā plosīsies sniegs un vējš, ceriņu sīrups pie tējas, ar pankūkām vai uz maizītes atsauks atmiņā karstās vasaras sajūtas.
Nepieciešams
- 10 izplaukuši ceriņziedu ķekari
- 1 kg cukura
- 30 g citronskābes
- 1 gab. citrons
- 1.5 l ūdens
Pagatavošana
1. Ceriņziedus skalo zem tekoša ūdens. Izplūc atsevišķi katru
ziediņu, ber bļodā.
2. Citronu aplaucē un griež plānās šķēlēs, pievieno ceriņiem.
3. Ūdeni un cukuru maisot uzvāra, lai cukurs izkūst. Uz straujas
uguns pavāra vēl 3 minūtes. Atdzesē remdenu. Pievieno citronskābi
un lej virsū ceriņiem.
4. Bļodai uzliec šķīvi/dēlīti. Un liek leduskapī uz 4 dienām!
5. Izkās, iepildi burciņās. Uzglabā leduskapī.
Sīrupu šķaida ar gāzētu minerālūdeni, sanāk garda limonāde!
Intensīvāka garša no tumšākas krāsas ceriņiem