Jāņogās marinēti gurķi ziemai
Pamēģini arī šādu recepti, gatavojot gurķus ziemas krājumiem.
Sastāvdaļas:
- 600 grami gurķu
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 sīpola galviņa
- 1,5 glāze sarkano jāņogu
- 3 melnie pipari
- 3 krustnagliņas
- 1 litrs ūdens
- 1 galda karote cukura
- 2,5 galda karotes sāls
Pagatavošana
- Nomazgā gurķus, aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 3 stundām.
- Burkas dibenā ieliek upeņu krūma lapas, ķiplokus, sīpolu. Tad gareniski liek gurķus. Tos nav nepieciešams ne griezt, ne arī nogriezt gurķiem galus.
- Tukšās vietas burkā aizpilda ar gatavām jāņogām.
- Aplej visu ar verdošu ūdeni, ko pēc 10 minūtēm nolej katliņā. Pievieno sāli, cukuru, melnos piparus, krustnagliņas un uzvāra. Iegūto verdošo šķidrumu lej burkās un aizvāko ar metālisku vāciņu.
- Burkas liek ar vāciņiem uz leju. Pēc diennakts, kad viss atdzisis, apgriež otrādi un liek glabāties tumšā vēsā vietā.
- Burkas var arī sterilizēt 10 minūtes, pēc tam aizskrūvējot vāciņus.