Jāņogās marinēti gurķi ziemai

Pamēģini arī šādu recepti, gatavojot gurķus ziemas krājumiem.
depositphotos.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

depositphotos.com

Sastāvdaļas: 

 

  • 600 grami gurķu
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 sīpola galviņa
  • 1,5 glāze sarkano jāņogu
  • 3 melnie pipari
  • 3 krustnagliņas
  • 1 litrs ūdens
  • 1 galda karote cukura
  • 2,5 galda karotes sāls 
     

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Nomazgā gurķus, aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 3 stundām.
  2. Burkas dibenā ieliek upeņu krūma lapas, ķiplokus, sīpolu. Tad gareniski liek gurķus. Tos nav nepieciešams ne griezt, ne arī nogriezt gurķiem galus.
  3. Tukšās vietas burkā aizpilda ar gatavām jāņogām.
  4. Aplej visu ar verdošu ūdeni, ko pēc 10 minūtēm nolej katliņā. Pievieno sāli, cukuru, melnos piparus, krustnagliņas un uzvāra. Iegūto verdošo šķidrumu lej burkās un aizvāko ar metālisku vāciņu.
  5. Burkas liek ar vāciņiem uz leju. Pēc diennakts, kad viss atdzisis, apgriež otrādi un liek glabāties tumšā vēsā vietā.
  6. Burkas var arī sterilizēt 10 minūtes, pēc tam aizskrūvējot vāciņus.