Zemeņu ievārījums ar mandelēm un liķieri
Sastāvdaļas:
- zemenes - 1 kg;
- cukurs - 800 g;
- mandeles - 80 g;
- Amaretto liķieris - 1 ēd.k. karote.
Pagatavošana:
Ogas šķiro un mazgā. Tad zemenes pārber ar cukuru un atstāj uz 1
stundu. Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10
minūtēm. Tad ūdeni nolej, mandeles atdzesē, bet no kauliņiem
noņem miziņu.
Zemenēm, kas pārkaisītas ar cukuru, pievieno mizotas mandeles
un visu samaisa.
Liek uz lēnas uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra
apmēram 15 minūtes.
Tikai minūti pirms vārīšanas beigām pievienojiet liķieri. Lej
sterilās burkās un aizvāko.