Zemeņu - apelsīnu ievārījums

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Sastāvdaļas:

  • zemenes - 2 kg;
  • cukurs - 1 kg;
  • apelsīns - 1 gab.

 

Pagatavošana:
Apelsīnu rūpīgi nomazgā, sagriež mazos gabaliņos kopā ar miziņu. Zemenes sašķiro, nomazgā, notecina lieko ūdeni. Pēc tam apber ogas ar cukuru un atstāj uz 3 stundām.
Pēc tam zemenēm pievieno apelsīna šķēles, liek uz lēnas uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, vāra apmēram 10 minūtes.
Noņem no uguns un atstāj uz 7 - 8 stundām "atpūsties".
Pēc tam ievārījumu atkal uzvāra, karsējot uz mazas uguns un bieži maisot apmēram 10 minūtes.
Gatavo ievārījumu lej sterilās burkās un aizvāko. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas