Zemeņu - apelsīnu ievārījums
Sastāvdaļas:
- zemenes - 2 kg;
- cukurs - 1 kg;
- apelsīns - 1 gab.
Pagatavošana:
Apelsīnu rūpīgi nomazgā, sagriež mazos gabaliņos kopā ar miziņu.
Zemenes sašķiro, nomazgā, notecina lieko ūdeni. Pēc tam apber ogas
ar cukuru un atstāj uz 3 stundām.
Pēc tam zemenēm pievieno apelsīna šķēles, liek uz lēnas uguns,
uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, vāra apmēram 10 minūtes.
Noņem no uguns un atstāj uz 7 - 8 stundām "atpūsties".
Pēc tam ievārījumu atkal uzvāra, karsējot uz mazas uguns un bieži
maisot apmēram 10 minūtes.
Gatavo ievārījumu lej sterilās burkās un aizvāko.