Zemeņu ievārījums "Svaigums" ar citronu, piparmētrām un baziliku

FOTO: Shutterstock.com


Sastāvdaļas:

  • zemeņes - 2 kg;
  • cukurs - 1,5 kg;
  • citrons - 2 gab.;
  • piparmētru lapas - 25 gab .;
  • bazilika lapas - 25 gab.
     

Pagatavošana:
Zemenes sašķiro, mazgā, ļauj nedaudz nožūt. Tad liek dziļā bļodā un pārklātas ar cukuru. Atstāj uz vairākām stundām, lai cukurs palīdz ogām atsuloties. Tiklīdz zemenes sāk sulot, liek trauku uz neliela uguns un vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam pievieno iepriekš mazgātu baziliku un piparmētru lapas. Pavāra vēl 5 minūtes.

Citronus nomazgā, ār smalku rīvi norīvē miziņu, bet mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
Ievārījumam pievieno citrona miziņu un mīkstumu un, vārot to uz lēnas uguns vēl 15 minūtes, noliek atdzist 8 - 10 stundas. Tad atkal liek uz uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, vāra vēl 5 minūtes, lej tīrās burkās un aizvāko. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas