Zemeņu ievārījums "Svaigums" ar citronu, piparmētrām un baziliku
Sastāvdaļas:
- zemeņes - 2 kg;
- cukurs - 1,5 kg;
- citrons - 2 gab.;
- piparmētru lapas - 25 gab .;
- bazilika lapas - 25 gab.
Pagatavošana:
Zemenes sašķiro, mazgā, ļauj nedaudz nožūt. Tad liek dziļā
bļodā un pārklātas ar cukuru. Atstāj uz
vairākām stundām, lai cukurs palīdz ogām atsuloties. Tiklīdz
zemenes sāk sulot, liek trauku uz neliela uguns un
vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam pievieno iepriekš mazgātu
baziliku un piparmētru lapas. Pavāra vēl 5 minūtes.
Citronus nomazgā, ār smalku rīvi norīvē miziņu, bet
mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
Ievārījumam pievieno citrona miziņu un mīkstumu un, vārot to uz
lēnas uguns vēl 15 minūtes, noliek atdzist 8 - 10 stundas. Tad
atkal liek uz uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, vāra vēl
5 minūtes, lej tīrās burkās un aizvāko.