Zemeņu ievārījums ar rumu
Sastāvdaļas:
- zemenes - 1 kg;
- cukurs - 1,4 kg;
- ūdens - 100 ml;
- rums - 50 ml
Sastāvdaļas:
Iepriekš sašķirotas zemenes nomazgā un ļauj notecēt
ūdenim. Pusi porcijas apbe ar cukuru, pievieno ūdeni un
pagatavo sīrupu. Atstāj uz 8 stundām. Pēc tam pievieno
atlikušo cukuru, ievārījumu liek uz mazas uguns un karsē līdz
vārīšanās temperatūrai apmēram 5
minūtes. Noņem putas. Noņem no uguns un atstāj
atdzesēties 5 stundas. Tad uzkarsē vēlreiz, gatavošanas beigās
pievieno rumu.
Pilda tīros traukos un aizvāko.
Padoms: Ja jums nav rums, to varat aizstāt ar konjaku, arī tas piedos neparastu aromātu un garšu.