Zemeņu ievārījums ar garšvielām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • nogatavojušās zemenes - 2 kg;
  • cukurs - 2 kg;
  • zvaigžņu anīsa zvaigzne - 2 gab.;
  • kanēļa standziņas - 2 gab.

     

Pagatavošana:
Ogas šķiro, nomazgā. Izklāji uz papīra dvieļa, lai notek slapjums. Ogas pārliek katlā, pārklāj ar cukuru un atstāj 3 stundas. Pec tam zemenes liek uz uguns vāra 10 minūtes. Atstāj ievārījumu atdzist. Tad atkal uzliek uz nelielas uguns un uzkarsē. Pievieno zvaigžņu anīsu, kanēļa standziņas un vāra apmēram 10 minūtes. Ielej sterilizētās burkās un aizvāko.

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas