Zemeņu ievārījums ar mandarīniem
Sastāvdaļas:
- zemenes - 1 kg;
- mandarīni - 1 kg;
- cukurs - 2 kg;
- ūdens - 300 ml.
Pagatavošana:
Zemenes nomazgā un notecina ūdeni. Mandarīnus nomazgā un
nenotīrītus no miziņas blanšē 5 minūtes verdošā ūdenī. Pēc tam
novieto zem tekoša ūdens līdz mandarīni pilnībā atdziest. Augļus
sadala daiviņās. No cukura un ūdens un ūdens pagatavo sīrupu.
Zemenes un mandarīna šķēles iemērc verdošā cukura sīrupā un
vāra 5 minūtes. Noņem no uguns un liek atdzist apmēram 8 - 10
stundas. Pēc tam zemeņu - mandarīna ievārījumu atkal uzliek uz
neliela uguns un vāra 10 minūtes, tad atkal noliek dzist 8 -
10 stundas. Pēdējo reizi atkal vāra 10 minūtes. Joprojām
karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās un aizvāko.