Zemeņu ievārījums ar pektīnu
Sastāvdaļas:
- zemenes - 3 kg;
- cukurs –1,5 kg;
- pektīns - 20 g.
Pagatavošana:
Nomazgā zemenes un ļauj ūdenim notecēt. Tad ogas sadala 2
vienādās daļās. Vienu daļu sasmalcina, izmantojot gaļas
mašīnu vai blenderi. Sasmalcinātajām zemenēm pievieno cukuru,
atlikušajām ogām pektīnu.
Liek vārīties uz neliela uguns, ļauj uzvārīties, pēc tam
nekavējoties noņem no uguns un atstāj atdzist uz 1 stundu. Pēc tam
pievienojiet atlikušo cukuru, ievārījumu vēlreiz vāra apmēram 15
minūtes.
Kamēr vēl karsts, liek tīros traukos, aizvāko, ietin segās un
atstāj lēnām atdzist.