Zemeņu ievārījums ar pektīnu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  • zemenes - 3 kg;
  • cukurs –1,5 kg;
  • pektīns - 20 g.
     

Pagatavošana:
Nomazgā zemenes un ļauj ūdenim notecēt. Tad ogas sadala 2 vienādās daļās. Vienu daļu sasmalcina, izmantojot gaļas mašīnu vai blenderi. Sasmalcinātajām zemenēm pievieno cukuru, atlikušajām ogām pektīnu.
Liek vārīties uz neliela uguns, ļauj uzvārīties, pēc tam nekavējoties noņem no uguns un atstāj atdzist uz 1 stundu. Pēc tam pievienojiet atlikušo cukuru, ievārījumu vēlreiz vāra apmēram 15 minūtes.
Kamēr vēl karsts,  liek tīros traukos, aizvāko, ietin segās un atstāj lēnām atdzist.


 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas