Zemeņu ievārījums ar sarkanajām jāņogām
Ievārījums ar zemenēm un sarkanajām jāņogām.
Sastāvdaļas:
- zemenes - 1 kg;
- sarkanās jāņogas - 1 kg;
- cukurs - 1 kg;
- citrona sula - 5 ēd.k. karotes.
Pagatavošana:
- Nomazgā zemenes un ļauj ūdenim notecēt. Tāpat nomazgā jāņogas, noteicina ūdeni.
- Jāņogas un zemenes vienmērīgā kārtā izklāj uz cepešpannas ar pergamentu.
- Cepeškrāsni ieslēdz + 200 ° C temperatūrā, un, tiklīdz tā sakarsusi, tajā uz 15 minūtēm ievieto cepešpannu ar ogām.
- Tad jāņogas rīvē caur sietu, lai iegūtu biezu jāņogu sulu.
- Zemenes sasmalcina, izmantojot blenderi vai gaļas mašīnā, sajauc ar cukuru.
- Bļodā ar zemenēm un cukuru pievieno jāņogu un citrona sulu.
- Vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes, maisot un noņemot putas.
- Gatavo ievārījumu pilda tīrās burkās un aizvāko.