Zemeņu ievārījums ar rabarberiem un ingveru

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • zemenes - 1 kg;
  • rabarberi - 1 kg;
  • ingvera sakne - 50 g;
  • cukurs - 2 kg;
  • ūdens - 200 ml.

 


Pagatavošana:
Zemenes notīra, sašķiro, rūpīgi nomazgā un uz dažām minūtēm atstāj uz tīra dvieļa, lai notek liekais ūdens. Rabarberus nomazgā un nomizo. Rabarberus un zemenes sagriež mazos gabaliņos un sajauc dziļā traukā. 
Pievieno ūdeni, liek vārīties uz neliela uguns. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai laiku pa laikam apmaisot. Vāra apmēram 10 minūtes.
Tad pievieno nesarīvētu, veselu ingveru, trešdaļu no kopējā cukura daudzuma un, nepārtraukti maisot, vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam, pievienojot atlikušo cukuru nelielās porcijās un vāra vēl 5-7 minūtes.
Noņem no uguns un atstāj atdzist 8 - 10 stundas.  Ingvera sakni noņem no jau pilnībā atdzisušā sagataves. Uzvāra vēl 10 minūtes un pilda tīrās burkās. 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas