Zemeņu ievārījums ar rabarberiem un ingveru
Sastāvdaļas:
- zemenes - 1 kg;
- rabarberi - 1 kg;
- ingvera sakne - 50 g;
- cukurs - 2 kg;
- ūdens - 200 ml.
Pagatavošana:
Zemenes notīra, sašķiro, rūpīgi nomazgā un uz dažām minūtēm atstāj
uz tīra dvieļa, lai notek liekais ūdens. Rabarberus nomazgā un
nomizo. Rabarberus un zemenes sagriež mazos gabaliņos un sajauc
dziļā traukā.
Pievieno ūdeni, liek vārīties uz neliela
uguns. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās
temperatūrai laiku pa laikam apmaisot. Vāra apmēram
10 minūtes.
Tad pievieno nesarīvētu, veselu ingveru, trešdaļu no kopējā
cukura daudzuma un, nepārtraukti maisot, vāra apmēram 5 minūtes.
Pēc tam, pievienojot atlikušo cukuru nelielās porcijās un vāra
vēl 5-7 minūtes.
Noņem no uguns un atstāj atdzist 8 - 10 stundas. Ingvera
sakni noņem no jau pilnībā atdzisušā sagataves. Uzvāra vēl 10
minūtes un pilda tīrās burkās.