Kanēļa bumbieri ziemai
Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!
Sastāvdaļas
(Porciju skaits – 4)
1 kg bumbieri
1 gab. kanēļkoka miza
1 tējk. vaniļas cukurs
1 gab. citrons
300 g cukurs
500 ml ūdens
Pagatavošana
1. Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu.
2. Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.
3. Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās burkās, aizvāko.
4. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.
Publicēts sadarbībā ar Santa Maria.