Tomāti kadiķogu – lauru lapu marinādē
Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
800 g tomāti
30 gab. Santa Maria kadiķogas
8 gab. Santa Maria Lauru lapas
1 tējk. Santa Maria Čili eksplozija
360 ml rapšu eļļa
10 daiviņas ķiploki
svaigs baziliks
Pagatavošana
1. Sagriez tomātu 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
2. Nomizo un sagriez ķiploku, pārkaisi tomātiem.
3. Saberz kadiķogas un pārkaisi tomātiem.
4. Uzber Čili eksploziju un sāli.
5. Pārlej visam pāri eļļu un cep 8 minūtes līdz 180'C grādiem
uzkarsētā cepeškrāsnī.
6. Sakārto tomātus burkā kārtās, pa vidu pievienojot lauru lapas un
sagrieztu baziliku.
7. Uzlej uz tomātiem no cepšanas atlikušo eļļu.
Publicēts sadarbībā ar Santa Maria.