Kabaču un ingvera džems

Žurnāla 100 labi padomi galvenās redaktores Signes Šēnfeldes recepte. Jā, kabacis nav radīts tikai un vienīgi sāļajam galdam, no tā var gatavoto arī lielisku džemu, ko smērēt uz rīta grauzdiņiem vai pat kūkās. Galvenais, ka neviens nespēj uzreiz uzminēt, kas tas īsti ir tajā burciņā.

Kabaču un ingvera džems

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg kabaču, nomizotu, atsēklotu, cukurgrauda lieluma gabaliņos
  • 1 kg ievārījuma cukura (ar pievienotu pektīnu)
  • 2 citroni, miziņa un sula
  • īkšķa lieluma (aptuveni 50 g) ingvers, rīvēts
Reklāma
Reklāma


Pagatavošana
Liec katlā kabaci, pievieno 2 ēdk. citrona sulas un uz vidēji lielas uguns, laiku pa laikam apmaisot, vāri, līdz masa ir daudzmaz viendabīga.

Pievieno atlikušo citrona sulu, miziņu, ingveru un cukuru. Vāri vēl aptuveni 10 minūtes un lej sterilās burciņās. Aizvāko, liec tumšā un vēsā vietā. Glabājas gadu.