Aroniju džems

Mazliet citādāk sīvā oga ir apēdama, ja to savāra kopā ar maigu ābolu. Veselīgā zapte ziemai gatava! 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļa: 

  • 300 g aroniju
  •  700 g ābolu
  •  1 kg cukura
  •  0,3 l ūdens

Pagatavošana
Skābus ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež šķēlītēs. Gatavas aronijas nomazgā un nosusina uz sieta. Sagatavo cukura sīrupu, pieliek aronijas un vāra, kamēr ogas kļūst mīkstas. Tad pakāpeniski pievieno ābolus un vāra, kamēr pēdējās šķēlītes kļūst caurspīdīgas. Karstu džemu pilda izkarsētās burciņās un cieši aizvāko.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas