Ābolu sviests, ko var smērēt uz maizītēm vai ēst ar karoti

Kad ābolmaizes, pīrāgi, ievārījumi un bulciņas ar ābolu pildījumu jau ir apnikušas, var pagatavot abolu sviestu.  

Ābolu sviests ir brūns, karamelizējies un smaržīgs.

FOTO: Shutterstock.com

Ābolu sviests ir brūns, karamelizējies un smaržīgs.

Sastāvdaļas 

  • 2 kg ābolu
  • 500 g ābolu sidra vai ābolu sulas
  • 800 g cukura
  • 200 ml ūdens
  • 1 tējkarote muskatrieksta
  • 1 tējkarote  kanēļa


Pagatavošana

Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež šķēlītēs, liek katlā un pārlej ar ūdeni. Vāra uz mazas uguns, kamēr ābolu gabaliņi ir mīksti. Ja vārīšanās laikā ūdens iztvaiko, to papildina. 
Iegūto masu blendē vai samaļ gaļas mašīnā, pievieno pārējās sastāvdaļas. Biezeni pārliek katlā, kuru liek cepeškrāsnī un karsē 180 grādos 3 stundas, laiku pa laikam biezeni samaisot. Seko, lai nepiedeg! 
Iegūto biezeni saliek pasterizētās burkās, uzliek vāciņu un liek glabāties ledusskapī. Smērē uz brokastmaizēm, ēd ar karoti, kā arī lieliski sader ar pankūkām!

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti