Paprikas ievārījums
Sastāvdaļas
- 3 sarkanās paprikas
- 3 dzeltenās paprikas
- 3 zaļās paprikas
- 500 g tomātu
- 300 g Šarlotes sīpolu
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.kar. eļļas
- 1 tējkar. svaiga malta ingvera saknes
- 200 ml baltvīna etiķa
- 2-3 ēd.kar. sinepju pulvera
- 1 ēd.kar. maltas paprikas
- 1 tējkar. sāls
- 1 tējkar. čilli pulvera
Pagatavošana
330 g Dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g Dansukker ievārījumu cukura
Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sadala gabalos. Tomātus noblanšē, nomizo un sadala. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Ķiplokus sakapā. Dziļā pannā vai kaltā uzkarsē eļļu un apcep dārzeņus, līdz tie ir mīksti, bet ne brūni. Pievieno pārējās sastāvdaļas un karsē 3-4 minūtes Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.