Burkānu čatnijs
Sastāvdaļas:
- 1 kg mazo burkāniņu
- 2 sīpoli
- 2 apelsīni
- 200 ml ūdens
- 1 tējkar. malta koriandra
- 1 ēd.kar. sāls
- 2 tējkar. melno piparu
- 2 tējkar. karija
- 2 tējkar. saspiestu svaigu ķiploku
- 200 ml Sultānas rozīņu
- 400 ml baltvīna etiķa
Pagatavošana:
330 g Dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g Dansukker ievārījumu cukura
Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Apelsīniem norīvē miziņu, tad pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu un miziņu liek katlā un vāra nelielā karstumā 5 minūtes. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 5 minūtes. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.