Krāsaini marinēti vasaras dārzeņi
Visu, kas izaug dārzā, liek burkā un ziemā velk ārā, ēd un priecājas.
Sastāvdaļas:
- 1 zaļais kabacis
- 1 dzeltenā paprika
- 250 g mazu sīpoliņu
- 1 ķiploka daiviņa
- 500 g ķiršu tomātiņu,
- 4 timiāna zariņi
- 0,5 svaiga sarkanā čilli
Marinādei:
300 g Dansukker baltā cukura
200 ml etiķa 12%
200 ml ūdens
4 lauru lapas
75 ml dzelteno sinepju sēklu
1 tējkarote smaržīgo piparu
Pagatavošana:
Kabačus noskalo un sagriež šķēlēs. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Ķiplokus sadala daiviņās. Tomātus noskalo un noņem kauslapiņas. Mizu sadursta ar dakšiņu vai paveltnē pret smalko rīvi, lai pāršķeltu miziņu. Timiānu un čilli noskalo. Čilli izņem sēklotni un sagriež strēmelēs. Visus dārzeņus kārto tīrās, izkarsētās burkās. Pievieno timiāna zariņu un čilli. Visas marinādes sastāvdaļas uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, un pārlej dārzeņiem. Burkas cieši aizvāko un ļauj ievilkties vismaz vienu nedēļu pirms lietošanas.