Marinēts arbūzs ziemas krājumiem

Ja arbūzs pagadījies bezgaršīgāks vai negatavs, vai pārlieku liels un to nav iespējams uzreiz svaigu apēst, arī šo vasaras kārumu var saglabāt ziemai. Marinēts arbūzs iegūst pikantu un saldskābu garšu.
Šogad arī Latvijas audzētājiem arbūzu raža padevusies varen laba. Kāpēc gan nepapildināt ziemas našķu klāstu ar šo vasaras kārumu?!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad arī Latvijas audzētājiem arbūzu raža padevusies varen' laba. Kāpēc gan nepapildināt ziemas našķu klāstu ar šo vasaras kārumu?!

Sastāvdaļas

  • 2 kg arbūzs
  • 4 diļļu rozetes
  • 6-8 melnie graudu pipari
  • 1 l ūdens
  • 1 ēdamk. sāls
  • 3 ēdamk. cukurs
  • 3 ēdamk. etiķis 9%

 

Pagatavošana

Arbūzu nomizo, sagriež palielos gabalos un cik vien iespējams izņem sēklas. Sterilizētās burkās liek diļļu rozetes (galviņas), piparus un virsū kārto arbūza gabalus. Visu aplej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņus, bet neaizskrūvē, un ļauj pastāvēt 20 minūtes. Tad šķidrumu nolej katlā, pieber sāli, cukuru un visu uzvāra. Kad sāls un cukura graudiņi izkusuši, katlu ņem nost no plīts un šķidrumam pievieno etiķi.

Reklāma
Reklāma

Gatavo marinādi lej burkās, aizvāko tās un atdzesē istabas temperatūrā. Pēc tam uzglabā ledusskapī vai aukstā pagrabā. 

 

Avots: lifehacker.ru

Saistītie raksti