Marinēta melone desertam un gaļas ēdieniem

Šādi marinētas melones vienlīdz labi garšo vienas pašas, desertā ar saldējumu, ar dažādiem krēmiem un arī kā piedeva sāļiem ēdieniem – šķiņķim, ceptai gaļai, cepetim, zivij. Nav paredzēta ilgai uzglabāšanai, taču pirms likšanas galdā ieteicams ļaut vismaz diennakti iemarinēties.
Marinēta melone desertam un gaļas ēdieniem

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1 gatava melone (aptuveni 800 g)
  • 50 g cukura
  • 1 prāvs laims
  • 1 prāvs ingvera saknes gabals (5–6 cm)
  • 6–8 piparmētras zariņi
  • 450 ml ūdens
     


Pagatavošana

Katlā uzvāri ūdeni ar cukuru un uz lēnas uguns turpini vārīt 5 minūtes.

 

Ingveru nomizo un smalki sakapā. Laimam nomizo plānu miziņu (1 cm platās strēmelītēs), pēc tam laimu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Piparmētrām noplūc lapiņas.

 

Reklāma
Reklāma

Ingveru, laima sulu un piparmētras pievieno sīrupam un atdzesē.

 

Meloni pārgriez uz pusēm, izņem sēklas, nomizo un sagriez 1 cm biezās šķēlēs vai arī gabaliņos.

 

Iepildi burkās, pārlej ar sīrupu un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.