Pīlādžu marmelāde
Pārvērt sīvo ogu gardā marmelādē!
Sastāvdaļas
- 1 kg pīlādžu masas,
- 0,6 kg cukura.
Pagatavošana
- Lai daļēji novērstu pīlādžu rūgto garšu, tos blanšē 5-10 minūtes.
- Tad blanšētās ogas izmaļ caur augļu spiedi. Iegūto pīlādžu masu vāra ar paredzēto cukura devu, pastāvīgi maisot ar koka karoti, apmēram 60 minūtes ilgi, lai tā saturētu aptuveni 70% sausnes.
- Biezo masu salej burciņās. To var saliet arī 2 cm biezā kārtā uz paplātes, kura izklāta ar pergamenta papīru. Atdzisušu marmelādi var sagriezt gabaliņos un baudīt vai uzglabāt traukā sausā, vēsā vietā.