Saldo piparu pākstis tomātu sulā
Sastāvdaļas:
- 16-20 saldo piparu pākstis,
- 1 I tomātu sulas,
- 2 tējkarotes sāls,
- 1 tējkarote cukura,
- 4 daiviņas ķiploka
Pagatavošana
Receptē dotā deva paredzēta divu litra burku piepildīšanai. Zaļas gaļīgas saldo piparu pākstis notīra, nogriež vienu galu, izņem sēklotni un blanšē 5-8 minūtes, kamēr pākstis kļūst elastīgas un var ērti iepildīt burkā. Cieši sapilda burkās, ieliek ķiploka daiviņas un pārlej ar karstu tomātu sulu, kurai klāt ir sāls un cukurs. Uz-liek dezinficētus metāla vāciņus un sterilizē: 0,5 litru burkas 60 minūtes un litra burkas 90 minūtes. Kā parasti burkas noslēdz un atdzesē. Izmanto salātu un zupu gatavošanai.