Kabaču ievārījums – ēd pats un cienā draugus!

Kad mājās palikuši vēl pēdējie kabači, kurus tik žēl izmest, bet visa receptes jau apnikušas, pagatavo kabaču ievārījumu!
Vai draugi varēs uzmninēt, no kā ir pagatavots šis ievārījums?

FOTO: Normunds Baranovskis

Vai draugi varēs uzmninēt, no kā ir pagatavots šis ievārījums?

Ēd pats, cienā ģimeni un draugus un liec tiem uzminēt – kas tas ir!?

 

Sastāvdaļas

  • Kabaču mīkstums bez mizas un sēklām 700 g
  • Ērkšķogas vai citas ogas 200 g
  • Ūdens 100 g
  • Cukurs 100 g
  • Citronskābe 1/2 tējk
  • Marmelādes cukurs 1 paciņa (330 g)

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  • Vāri kabaci ar ogām, ūdeni, cukuru un citronskābi.
  • Kad kabacis kļuvis mīksts, masu izspied caur sietu un liec  atpakaļ vārīties.
  • Maisi un pievieno želejas cukuru.
  • Pildi tīrās burkās.

 

 

Saistītie raksti