Kabaču ievārījums – ēd pats un cienā draugus!
Kad mājās palikuši vēl pēdējie kabači, kurus tik žēl izmest, bet visa receptes jau apnikušas, pagatavo kabaču ievārījumu!

FOTO: Normunds Baranovskis
Vai draugi varēs uzmninēt, no kā ir pagatavots šis ievārījums?
Ēd pats, cienā ģimeni un draugus un liec tiem uzminēt – kas tas ir!?
Sastāvdaļas
- Kabaču mīkstums bez mizas un sēklām 700 g
- Ērkšķogas vai citas ogas 200 g
- Ūdens 100 g
- Cukurs 100 g
- Citronskābe 1/2 tējk
- Marmelādes cukurs 1 paciņa (330 g)
Pagatavošana
- Vāri kabaci ar ogām, ūdeni, cukuru un citronskābi.
- Kad kabacis kļuvis mīksts, masu izspied caur sietu un liec atpakaļ vārīties.
- Maisi un pievieno želejas cukuru.
- Pildi tīrās burkās.
