Sālīti kabači – alternatīva marinētajiem gurķiem
Marinēti gurķi, nenoliedzami, ir marinējumu topā, tomēr nenovērtē par zemu gurķa lielo brāli – kabaci.
Lūk, recepte, kā sagatavot gardus, sālītus kabačus.
Sastāvdaļas
- Kabacis 1 gab.
- Lauru lapa 2 gab.
- Smaržīgie pipari 6 gab.
- Sinepju sēklas 1 tējkarote
- Čili pēc izvēles
- Ūdens 2 l
- Sāls 6 ēdamkarotes
- Cukurs 2 ēdamkarotes
- Citronskābe 1/2 tējkarote
Pagatavošana
Sagriez kabaci un liec burkā vai vairākās burkās ar garšvielām.
Uzvāri ūdeni un izšķīdini tajā sāli, cukuru un citronskābi.
Aplej kabačus un aiztaisi vāku.
Kabači būs gatavi otrajā dienā, stāvot istabas temperatūrā. Uz galda labāka neturēt ilgāk par 4-5 dienām, lai nepārskābst. Pēc atvēršanas glabā ledusskapī.