Gurķu sagatave rasoļņikam un citām zupām
Ja gurķiem ir plāna miza, atstāj tos nemizotus, ja miza ir bieza un raupja, labāk nomizot. Pat ja ķiploki negaršo, tomēr vajadzētu pievienot vismaz vienu, divas daiviņas, jo tās neizcelsies, bet radīs noapaļotu garšu. Šādus gurķu gabaliņus var izmantot arī salātiem.
Sastāvdaļas
- 3 kg gurķu
- 500 g sīpolu
- 150–200 ml augu eļļas
- 150 ml 9 % etiķa
- 1 nepilna glāze cukura
- 1/3 glāzes sāls (var arī vairāk)
- ķiploki
Pagatavošana
- Gurķus sagriez zupai piemērotos gabaliņos, sīpolus – plānās ripiņās un ber lielā bļodā. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus – pēc garšas.
- Pievieno arī pārējos produktus un samaisi. Uz diennakti ieliec ledusskapī, vairākas reizes samaisi
- Pārliec katlā, uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt 5 minūtes.
- Karstus gurķus ar visu šķidrumu pildi burkās un aizvāko.