Marinējam beciņas! Tantes Guntiņas sēņu marinādes sensenā recepte

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Bērza bekas un brūnās apšu bekas (apšu bekas var atšķirt pēc tā, ka pēc nogriešanas tām nedaudz zilē kātiņa griezuma vieta).
Pamata marinādi veido ūdens, sāls, cukurs un etiķa esence. Tai vari pievienot piparus, lauru lapas, krustnagliņas un dažādus garšaugus pēc savas izvēles un patikšanas.
Marinādes proporcijas:
1 litrs ūdens
2 ēdamk. sāls
2 ēdam. cukura
1 ēdamk. etiķa esences
! Ja pēc garšas šķiet, ka sāli, cukuru vai etiķi vajag vairāk, pievieno vēl pa karotei.
Pārējās sastāvdaļas var kombinēt pēc saviem ieskatiem, tas nekas, ja kāda iztrūkst:
1-2 lauru lapas,
2 krustnagliņas,
dažus melno piparu un smaržīgo piparu graudus,
pētersīļa sakni,
burkānu,
sīpolu,
ķiploku.
Gatavošana:
- Ja marinādei pievieno pētersīļa sakni un burkānu, tos sagriež šķēlītēs.
- Visas sastāvdaļas liek katlā, 2 minūtes vāra marinādi.
- Marinādei pievieno sēnes un vāra 15 minūtes.
- Lej burkās un aizvāko.
Šādi sēnes var uzglabāt arī ziemai.
Saimnieču knifiņš:
- Lai burciņās marināde nekļūtu gluma, sēnes pirms likšanas marinādē var novārīt, noputot un noskalot.
