Tik gardi un sātīgi! Pupiņu zupas sagatave ziemai
Ziemā būsi sev pateicīgs, ka sagatavoji šo gardumu saviem krājumiem.

FOTO: Shutterstock.com
Gardi, sātīgi, veselīgi!
Pupiņas izvēlies pēc savas gaumes. Ja vēlies, pievieno arī garšaugus, piemēram, kādu pipumētras vai timiāna zariņu, pētersīļu vai seleriju lapiņas.
Sastāvdaļas
- 2 kg tomātu
- 300 g kaltētu pupiņu
- 300 g burkānu
- 300 g sīpolu
- 300 g paprikas
- 4 ēdk. cukura
- 3 ēdk. 9 % etiķa
- 2 ēdk. sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.
- Pupiņas ber katlā, aplej ar svaigu ūdeni un izvāri gatavas.
- Tomātus sagriez gabaliņos un sablendē. Nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlēs. Papriku iztīri un sagriez strēmelēs.
- Dārzeņus, izņemot pupiņas, ber lielā katlā, pievieno sāli un cukuru un maisot sautē 15–20 minūtes. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisi pupiņas.
- Pāris minūtes pirms beigām pievieno etiķi.
- Karstu pildi burkās, aizvāko un apgriez uz vāciņa. Uzglabā pagrabā vai ledusskapī.
No portāla www.jauns.lv.