Tik gardi un sātīgi! Pupiņu zupas sagatave ziemai
Ziemā būsi sev pateicīgs, ka sagatavoji šo gardumu saviem krājumiem.
Pupiņas izvēlies pēc savas gaumes. Ja vēlies, pievieno arī garšaugus, piemēram, kādu pipumētras vai timiāna zariņu, pētersīļu vai seleriju lapiņas.
Sastāvdaļas
- 2 kg tomātu
- 300 g kaltētu pupiņu
- 300 g burkānu
- 300 g sīpolu
- 300 g paprikas
- 4 ēdk. cukura
- 3 ēdk. 9 % etiķa
- 2 ēdk. sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Pupiņas iemērc aukstā ūdenī un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.
- Pupiņas ber katlā, aplej ar svaigu ūdeni un izvāri gatavas.
- Tomātus sagriez gabaliņos un sablendē. Nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlēs. Papriku iztīri un sagriez strēmelēs.
- Dārzeņus, izņemot pupiņas, ber lielā katlā, pievieno sāli un cukuru un maisot sautē 15–20 minūtes. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisi pupiņas.
- Pāris minūtes pirms beigām pievieno etiķi.
- Karstu pildi burkās, aizvāko un apgriez uz vāciņa. Uzglabā pagrabā vai ledusskapī.
No portāla www.jauns.lv.