Ātrais rabarberu ievārījums pankūkām un putrām
Mums ģimenē ļoti garšo gan dažādas pankūkas, gan putras. Tas viss tiek ēsts ar ievārījumu, tāpēc krājumi parasti beidzas gana ātri, bet vārīt jaunus sāku jau rabarberu laikā. Šoreiz tapa pavisam vienkārši un ātri pagatavojamais klasiskais rabarberu ievārījums.
Vajadzēs:
- 1 kg rabarberu
- 800 g cukura (es izmantoju ievārījumu cukuru, lai sanāk želejveidīgāks rezultāts)
Gatavošana
- Rabarberus nomizo un sagriež aptuveni 1–2 cm lielos gabaliņos.
- Sagrieztos rabarberus liek katlā, pievieno cukuru un visu samaisa. Tad uz lēnas uguns karsē.
- Kad parādās pirmās putas, tās noņem.
- Vāra aptuveni 10 minūtes no vārīšanās sākuma brīža, tad pilda tīrās burkās un aizvāko (es izmantoju skrūvējamo vāku burkas).
- Kad ievārījums burkās atdzisis, to uzglabā ledusskapī vai, ja ir, aukstā pagrabā.
Pēc tāda paša principa vāru arī rabarberu–zemeņu, rabarberu–banānu, rabarberu–banānu–zemeņu–citrona ievārījumus.