Ērkšķogu–sarkano jāņogu ievārījums

Ērkšķogas un sarkanās jāņogas parasti nav no tām populārākajām dārza ogām, taču kopā ar eksotisko banānu veido ļoti gardas atmiņas par siltiem vasaras vakariem. Ievārījumu gatavošana ir viena no mūsu ģimenes vasaras tradīcijām, jo – kas gan var būt gardāks ziemā pie pankūkām?! Un man vienmēr jāatceras ne visu sapildīt burciņās, jo uz degustāciju gaida gan liels, gan mazs kārumnieks.
Ievārījumu gatavošana ir viena no mūsu ģimenes vasaras tradīcijām, jo – kas gan var būt gardāks ziemā pie pankūkām?!

FOTO: Eva Lanka

Ievārījumu gatavošana ir viena no mūsu ģimenes vasaras tradīcijām, jo – kas gan var būt gardāks ziemā pie pankūkām?!

Sastāvdaļas:

  • 1,3 kg ērkšķogas (var kopā gan sarkanās, gan zaļās)
  • 0,8 kg banāni
  • 0,4 kg sarkanās jāņogas
  • 200 ml ūdens
  • 1 kg ievārījuma cukurs

 

 

Gatavošana

(Ogu un banānu svars jau norādīts tīrā veidā, t.i., nomizoti banāni un notīrītas ogas).

Reklāma
Reklāma

 

  1. Lielā katlā ber ērkšķogas un pielej ūdeni. Vāra uz neliela karstuma (izmantoju indukcijas plīts virsmu, karstuma līmenis 5), līdz gandrīz visas ogas izšķīdušas.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztus banānus un sarkanās jāņogas. Vāra aptuveni 10 minūtes, līdz visa masa ir viendabīga. 
  3. Pieber ievārījuma cukuru un vāra vēl 10–15 minūtes (kā norādīts uz iepakojuma).
  4. Pilda tīrās burciņās.

 

 

  • No norādītā daudzuma iegūst aptuveni 2,7 l ievārījuma. 
  • Ja vēlas, lai ievārījums ir bez ogu vai banānu gabaliņiem, visu var bērt no paša sākumā kopā un vārīt. Vai arī beigās masu sablendē, pirms likšanas burciņās.

Saistītie raksti