Pikanti gurķu salāti bez pasterizēšanas – tik gardi, ka pat rudeni mēdz nesagaidīt
Ģimenē visi esam lieli gurķēdāji, tāpēc ražas laikā top arī dažādas sagataves, ar ko mieloties ziemā. Tā kā man it nemaz neiet pie sirds pasterizēšanas process, tad izvēlos tikai tādas receptes, kur tas nav iekļauts. Šī ir viena no tādām. Jā, gurķu salātus nevarēs uzglabāt līdz pavasarim, taču tie ir tik gardi, ka apēdas visai ātri.
Sastāvdaļas:
- 2 kg gurķi
- 3 lieli sīpoli
- 150 g ķiploki
- 50 g sāls
- 125 g cukurs
- 70 ml etiķis (9 % )
- Diiles pēc gaumes (es lieku daudz)
- Gurķus sagriež ripiņās, sīpolus – pusapļos un liek traukā.
- Pievieno ķiploku spiedē sasmalcinātus ķiplokus, sāli, cukuru un etiķi.
- Beigās pieliek sasmalcinātas dilles un visu rūpīgi samaisa.
- Traukam uzliek vāku vai nosedz ar ko citu un liek ledusskapī uz aptuveni 14 stundām.
- Pēc tam gurķus pilda sterilās burkās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.
Atceries!
Tā kā salāti nav pasterizēti, tos var uzglabāt aptuveni pusgadu, taču parasti mūsmājās tie tiek apēsti visai ātri, dažkārt nesagaidot pat rudeni.