Ķiršu ievārījums. Būs pa spēkam pat iesācējiem

FOTO: Eva Lanka
Ievārījumu aizvāko uzreiz pēc iepildīšanas burkās.
Nepieciešams:
- 2,5 kg nomazgātu un no kauliņiem notīrītu ķiršu;
- 200 ml ūdens;
- 1 kg ievārījuma cukura.
Gatavošanas gaita
Ķiršus liek katlā, pielej ūdeni. Noregulē plīti uz nelielu karstumu un vāra 20 minūšu. Tad pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 15 minūšu.
Ievārījums vārot regulāri jāapmaisa un jāuzmana, lai neiet pāri katla malām. Maisīšanai vislabāk izmantot koka karoti.
Kad gatavs, dažas minūtes atdzesē. Pilda tīrās burciņās un uzreiz aizvāko. Glabā vēsumā.
No šī daudzuma sanāks aptuveni sešas puslitra burciņas jeb trīs litri ievārījuma.
Piezīme. Šis ievārījums patiks tiem, kam patīk, ka tas ir želejīgs. Savukārt šķidrā ievārījuma piekritēji vārot var izmantot parasto cukuru.