Ķiršu ievārījums. Būs pa spēkam pat iesācējiem

Ķiršu ievārījums labi sader ar brokastu putru, pankūkām, vafelēm un grieķu jogurtu. Bet tikpat labi to var smērēt vienkārši uz baltmaizes.
Ievārījumu aizvāko uzreiz pēc iepildīšanas burkās.

FOTO: Eva Lanka

Ievārījumu aizvāko uzreiz pēc iepildīšanas burkās.

Nepieciešams:

  • 2,5 kg nomazgātu un no kauliņiem notīrītu ķiršu;
  • 200 ml ūdens;
  • 1 kg ievārījuma cukura.

 

Gatavošanas gaita

Ķiršus liek katlā, pielej ūdeni. Noregulē plīti uz nelielu karstumu un vāra 20 minūšu. Tad pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 15 minūšu. 

 

Ievārījums vārot regulāri jāapmaisa un jāuzmana, lai neiet pāri katla malām. Maisīšanai vislabāk izmantot koka karoti.

Reklāma
Reklāma

 

Kad gatavs, dažas minūtes atdzesē. Pilda tīrās burciņās un uzreiz aizvāko. Glabā vēsumā.

 

No šī daudzuma sanāks aptuveni sešas puslitra burciņas jeb trīs litri ievārījuma. 

 

Piezīme. Šis ievārījums patiks tiem, kam patīk, ka tas ir želejīgs. Savukārt šķidrā ievārījuma piekritēji vārot var izmantot parasto cukuru.

Saistītie raksti