Aroniju sula ar ķiršu garšu
Tiem, kas cīnās ar augstu asinsspiedienu, ieteicams dzert aroniju sulu. Tā ir daudz garšīgāka, ja smaržo pēc ķiršiem. Uz 3 litriem ogu ņemu 3 saujas ķiršu lapu un 60 g citronskābes. Ķiršu lapas un aronijas lieku kārtām tā, lai augšā un apakšā būtu lapas. Pa vidu iekaisu citronskābi un pārleju ar verdošu ūdeni. Uzlieku slogu, lai ogas neceļas augšā, un atstāju uz 24 stundām. Pēc tam sulu noleju, pieberu cukuru (vajag padaudz), uzvāru un leju pudelēs. Tās glabāju guļus.
Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Ūdens
- Aronijas - 3.l
- Ķiršu lapas - 3.saujas
- Cukurs