Ķiršu ievārījums, kam jābūt katras ģimenes pagrabā
Koki ir pilni ar tumši sārtiem ķiršiem, un tie, kā zināms, dikti garšo arī strazdiem. Tāpēc – lasām ātri nost un gatavojam gardo ķiršu ievārījumu!
Sastāvdaļas:
- 1 kg cukurs (ievārījuma cukuru liek par trešdaļu mazāk)
- 1 glāze ūdens
- 1 kg skābo ķiršu
Pagatavošana
Ķiršiem izņem kauliņus (var izmantot speciālu ierīci), liek dzidrā, karstā sīrupā un ar stundas pārtraukumiem vairākos paņēmienos vāra uz lēnas uguns. Vārīšanas laikā nosmeļ putas. Ievārījums ir gatavs, kad augļi sāk grimt sīrupā un pats sīrups sāk sabiezēt.
Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.