Marinēti dārzeņu salāti ziemai
Sīki sagriežu vidēji lielu kāpostgalvu, pievienoju 500 g sagrieztu dažādu dārzeņu: kabačus, burkānus, svaigus gurķus, papriku. Visu vāru sālsūdenī 10-15 minūtes. Tad nokāšu, masu pildu burkās un pārleju ar marinādi: 300 g ūdens, 300 g cukura, 200 g etiķa, 2 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkarote sinepju pulvera. Aizvākoju ar metāla vāciņiem.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Sinepju pulveris - 1.ēd.k.
- Dažādi dārzeņi - 500.g
- Ūdens - 300.g
- Cukurs - 300.g
- Etiķis - 200.g
- Sāls - 2.ēd.k.