Biešu un ābolu salāti ziemai
1. variants
Novāru 1kg sarkano biešu, atdzesēju, nomizoju un sagriežu
gabaliņos, 0,5 kg skābo ābolu izgriežu serdes un sagriežu
gabaliņos, smalki sagriežu sīpolu. Visu rūpīgi samaisu, pildu 0,5 1
burciņās un pārleju ar marinādi, kas sagatavota no 1l ūdens,
100-150 g cukura, 10g sāls un 5g citronskābes. Marinādi vārot, tai
pielieku kanēļa miziņu. Burciņas pasterizēju un aizvākoju. Uz
burkām var likt ari plastmasas vāciņus.
2. variants
Novārītas un atdzesētas bietes notīru, sarīvēju un uz 1l masas
pieleju glāzi ūdens, lieku 1 tējkaroti (ar kaudzi) sāls, 2
tējkarotes cukura, strīķētu tējkaroti maltu ķimeņu, pēc garšas —
citronskābi, bet, ja kāds vēlas pikantākus salātus, tad — etiķa
esenci.
Masu karsēju un ļauju ļoti lēni 10 minūtes burbuļot. Karstu pildu
burciņās un nekavējoties aizvākoju.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- Ķimenes
- Sāls
- Cukurs
- Sīpoli
- Skābi āboli
- Bietes