Aveņu kompots

FOTO: Shutterstock.com

Pārlasītas avenes saber sterilās burkās un pārlej ar karstu sīrupu. Burkas pasterizē 80ºC temperatūrā: puslitra burkas 7-10minūtes, litra burkas 12-15minūtes. Pēc tam burkas aizvāko un apgāž otrādi, līdz tās atdziest.

Aveņu kompots iegūst atspirdzinošāku garšu, ja to pārlejar saldinātu jāņogu sulu (1/2 kg cukura uz1l jāņogu sulas).

Avenes saber tīrās burkās, pārlej ar saldinātu jāņogu sulu un pasterizē, tad aizvāko un apgāztas atdzesē.

 

 

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 300.gr
  • Ūdens - 1.litrs
  • Avenes - 2.kg