Marinēti gurķi
Pagrabs gaida jaunās gurķu burkas!:)
Gurķus blanšē ar verdošu ūdeni, liek burkā un pārlej ar ūdeni, kurā izšķīdināts sāls un cukurs.
Marinēšana: Notīra un nomizo burkānus, sīpolu, ķiploku un kopā ar garšvielām pilda trīslitru burkā.
Burku pasterizē un pirms aizvalcēšanas tajā ielej 2 tējkarotes esences. Aizvalcētu burku paripina, lai esence sajaucās, tad pusstundu atdzesē.
Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.
Sastāvdaļas
- Gurķi
- Cukurs - 3.ēdamkarotes
- Sāls - 3.ēdamkarotes
- Ūdens - 1.litrs
- Lauru lapas
- Krustnagliņas
- Malti melnie un smaržīgie pipari
- Dilles
- Ķiploka daiviņas - 3.gb
- Burkāns - 1.gb
- Sīpols - 1.gb
- Etiķa esence 70% - 2.tējkarotes