Saldo ķiršu ievārījums ar kokosriekstu skaidiņām - neparastāka zapte
Vasara ir īstais laiks jaunu recepšu izmēģināšanai!
Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, sajauc ar cukuru un ļauj pusstundu ievilkties.
Ciedru riekstus un kokosriekstu skaidiņas viegli apgrauzdē.
Ķiršiem pieliek citronskābi, maisot karsē, līdz uzvārās, tad vāra 5 minūtes, pievieno riekstus un kokosriekstu skaidiņas, vāra vēl vienu minūti.
Izdevniecība Jumava "Omes pavārgrāmata", 2003.
Sastāvdaļas
- Kokosriekstu skaidiņas - 1.ēdamkarote
- Sasmalcināti ciedru rieksti - 1.ēdamkarote
- Želējošais cukurs - 350.gr
- Saldie ķirši - 600.gr