Jāņogas pikantā marinādē. Ēd ar gaļas ēdieniem
Sastāvdaļas
- Sarkano jāņogu - 2,5 kg
- Dansukker baltā cukura - 2,5 kg
- Malta kanēļa - 1 ēdamkarote
- Aromātisko piparu - 1 ēdamkarote
- Maltu krustnagliņu - 1 ēdamkarote
- Etiķa (12%) - 200 ml
Pagatavošana
Ogas noskalo, pārlasa, attīra no kātiņiem un vāra kopā cukuru 15 minūtes. Nosmeļ putas, pievieno garšvielas un etiķi, lēni vāra 30 minūtes. Noņem no plīts un vēlreiz nosmeļ putas. Iepilda karstās sterilās burkās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.
Marinētas jāņogas būs neparasta piedeva pie pikantiem ēdieniem kā alternatīva čatnijam vai augļu mērcēm.
Vēl receptes lasi: