Kamberlendas ievārījums (jāņogu un upeņu ievārījums)
Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā tam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.
Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež
ļoti smalkās strēmelītēs. Atdala atlikušo baltuma, augli sadala
daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos.
Visu kopā ar ogām un ūdeni saliek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un
turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra
(apmēram 2 minūtes).
Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
Sastāvdaļas
- Sarkano jāņogu - 600.gr
- Upeņu - 400.gr
- Ūdens - 100.ml
- Apelsīns - 1.gb
- Cukurs - 1.kg