Zemeņu balzamiko ievārījums
Ogas noskalo un pārlasa. Lielākās ogas sadala sīkāk. Vāra kopā
ar vīnu un etiķi 5 minūtes. Pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 2
minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda
tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
* Sarkanais vīns un tumšais balzamiko etiķis padarīs ievārījumu
tumšu, bet baltvīns un baltais balzamiko etiķis to “izbalinās”.
Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
Sastāvdaļas
- Vīna* - 200.ml
- Zemeņu - 2.litri
- Balzamiko etiķa - 100.ml
- 660 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 1 kg dansukker ievārījuma cukura