Paprikas ievārījums
Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sadala gabalos. Tomātus
noblanšē, nomizo un sadala. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs.
Ķiplokus sakapā. Dziļā pannā vai kaltā uzkarsē eļļu un apcep
dārzeņus, līdz tie ir mīksti, bet ne brūni. Pievieno pārējās
sastāvdaļas un karsē 3-4 minūtes Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās
burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
Sastāvdaļas
- Čilli pulvera - 1.tējkarote
- Maltas paprikas - 1.ēdamkarotes
- Sinepju pulvera - 2-3.ēdamkarotes
- Baltvīna etiķa - 200.ml
- Svaiga malta ingvera saknes - 1.tējkarote
- Eļļas - 2.ēdamkarotes
- Ķiploka daiviņas - 2.gb
- Šarlotes sīpolu - 300.gr
- Tomātu - 500.gr
- Sarkanās paprikas - 3.gb
- Dzeltenās paprikas - 3.gb
- Zaļās paprikas - 3.gb
- Sāls - 1.tējkarote
- 330 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g dansukker ievārījumu cukura