Vidusjūras ievārījums
Sastāvdaļas
- 80 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 120 g dansukker ievārījumu cukura
- Drupinātu melno piparu.tējkarote
- Dārzeņu garšvielu maisījuma - 2.ēdamkarotes
- Tomātu pastas - 2.ēdamkarotes
- Balzamiko etiķa - 100.ml
- Tomātu sulas - 100.ml
- Baltvīna - 100.ml
- Olīveļļas - 1.ēdamkarotes
- Ķiploka daiviņas - 2-3.gb
- Sarkanie sīpoli - 3.gb
- Zaļo kabaču - 400.gr
- Baklažāns - 300.gr
- Tomāti - 500.gr
- Dzeltenā paprika - 1.gb
- Sāls - 1.tējkarote
- Svaiga oregano (raudenes) - 3.ēdamkarotes
- Itāļu garšvielu salātiem - 2.ēdamkarotes
- Kajēnas piparu - 1.šķipsniņa
Pagatavošana
Piparus, tomātus, baklažānu un kabaci noskalo un sagriež šķēlītēs. Ķiplokus un sīpolus nomizo. Eļļu uzkarsē panā un viegli apcep visus dārzeņus. Pievieno vīnu, tomātu sulu un etiķi. Visu nosedz ar vāku un karsē 10 minūtes. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un karsē vēl 5 minūtes Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Vēl receptes lasi www.dansukker.lv