Burkānu čatnijs

Piedeva pie gaļas ēdieniem.

FOTO: Shutterstock.com

Piedeva pie gaļas ēdieniem.

Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Apelsīniem norīvē miziņu, tad pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu un miziņu liek katlā un vāra nelielā karstumā 5 minūtes. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 5 minūtes. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Vēl receptes lasi www.dansukker.lv


 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Mazo burkāniņu - 1.kg
  • Baltvīna etiķa - 400.ml
  • Sultānas rozīņu - 200.ml
  • Saspiestu svaigu ķiploku - 2.tējkarote
  • Karija - 2.tējkarote
  • Melno piparu - 2.tējkarote
  • Sāls - 1.ēdamkarote
  • Malta koriandra - 1.tējkarote
  • Ūdens - 200.ml
  • Apelsīni - 2.gb
  • Sīpoli - 2.gb
  • 330 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g dansukker ievārījumu cukura