Burkānu čatnijs
Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus
nomizo un sagriež šķēlēs. Apelsīniem norīvē miziņu, tad pārgriež uz
pusēm un izspiež sulu. Burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu un miziņu
liek katlā un vāra nelielā karstumā 5 minūtes. Pievieno atlikušās
sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 5 minūtes.
Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā
vietā.
Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
Sastāvdaļas
- Mazo burkāniņu - 1.kg
- Baltvīna etiķa - 400.ml
- Sultānas rozīņu - 200.ml
- Saspiestu svaigu ķiploku - 2.tējkarote
- Karija - 2.tējkarote
- Melno piparu - 2.tējkarote
- Sāls - 1.ēdamkarote
- Malta koriandra - 1.tējkarote
- Ūdens - 200.ml
- Apelsīni - 2.gb
- Sīpoli - 2.gb
- 330 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g dansukker ievārījumu cukura