Ķiršu un tomātu pikantais vasaras čatnijs
Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Tomātus noblanšē, noņem
miziņas un sadala gabalos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un
sasmalcina. Čilli noskalo, izņem sēklotni un sarīvē vai smalki
sakapā. Visas sastāvdaļas, izņemot cukuru, katlā uzvāra un,
nepārtraukti maisot, turpina vārīt 15 minūtes. Pievieno cukuru un
turpina vārīt vēl 5 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ
putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā
vēsā vietā
Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
Sastāvdaļas
- Sāls - 1.tējkarote
- Balzamiko etiķa - 125.ml
- Svaiga sarkanā čilli.gb
- Neliels ķiploks - 1.gb
- Sīpoli - 2.gb
- Tomātu - 500.gr
- Skābo ķiršu - 500.gr
- Melno piparu - 1.tējkarote
- 330 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g dansukker ievārījumu cukura