Ķiršu kompots
Laiks gatavot krājumus ziemai!
Pēc izskata ļoti skaistu kompotu iegūst no tumšsarkanajiem
ķiršiem.
Ķiršus novāc ar kātiņiem, kurus norauj pēc augļu nomazgāšanas.
Ķiršus liek burkās, piedauzot uzmanīgi pret galdu, lai tie sagultos
blīvāk. Burkas ar ķiršiem piepilda līdz sašaurinājumam un pielej
līdz tam pašam līmenim ar aukstu cukura sīrupu, kas pagatavots,
ņemot uz 1 l ūdens 200 – 500 g cukura (pēc garšas).
Burkām uzliek vāciņus, tad tās novieto aukstā ūdenī katlā uz
paliktņa ar ūdeni ļoti lēni uzkarsē līdz 80 – 85 grādiem. Šādā
temperatūrā tur – ½ l burkas 10 – 15 minūtes, litra burkas – 20 –
25 minūtes.
Sastāvdaļas
- Ķirši
- Ūdens
- Cukurs